2008-07-10 Mimi Pront...onze "bakgraag"

 

 

lieve Jans ,

ben een beetje verrast.....en vind het ook grappig

dat vlaai bakken meer werk is

TIP :

schaf 2e hands een broodbakmachine aan .

 

gooi water en de broodmix erin (eitje erbij is ook erg  goed )

zet het op deegmaken.;doe er na een half uurtje nog eventuele toevoegingen bij

restje rum of tia maria of wat je kwijt wil..rozijnen ,noten of tomaten of kruiden

alles lekker laten rijzen

eventueel als je in de buurt bent en zin hebt even een keer doorslaan en dubbel vouwen

en dan in de vorm en aflaten rijzen op 40 gr of/en

uitrollen en in de vlaaivorm ,,,,zak met namaak vulling erop en klaar is de bodem

of je doet meteen abrikozen of iets dergelijks erop

 

 afbakken op hete lucht 200 gr. 30 minuutjes

en heer lijk zelf fantasie vlaai

 

 

of wil je TANTE TOOSJE BISCUITDEEG met kersen of aardbeien....ook beroemd

wil je die ook ?

en mischien ook de orginele wafeldeeg

en de hartjes wafels van tante MIA ...VERS EN WARM ...EEN VERRUKKING UIT MIJN KINDERTIJD.

ik hoor het wel

lieve bakplezier ..van tante MIMI ..bakgraag

 

Geen opmerkingen: